-
June 4th, 2025, 06:21 AM
Hostboard Member
Szukam opinii osób, które były au pair w Stanach
Cześć! Szukam opinii osób, które były au pair w Stanach – jak wspominacie ten czas? Co było dla Was największym wyzwaniem, a co dało Wam najwięcej radości? Czy program spełnił Wasze oczekiwania? Chętnie poczytam Wasze historie i doświadczenia – zarówno te pozytywne, jak i trudniejsze!
-
June 4th, 2025, 10:28 AM
Hostboard Member
Re: Szukam opinii osób, które były au pair w Stanach
Byłam AU Pair USA przez rok i zdecydowanie był to jeden z najbardziej intensywnych, ale też rozwijających okresów w moim życiu. Największym wyzwaniem na początku była bariera językowa i tęsknota za domem – zwłaszcza w pierwszych tygodniach. Ale z czasem, gdy lepiej poznałam dzieci i zaprzyjaźniłam się z innymi au pair, poczułam się naprawdę dobrze. Najwięcej radości dawały mi małe momenty – uśmiech dziecka, wspólne wypady z host rodziną czy weekendowe podróże.
-
June 4th, 2025, 11:04 AM
Hostboard Member
Re: Szukam opinii osób, które były au pair w Stanach
Najtrudniejsze dla mnie było odnalezienie się w zupełnie nowej rzeczywistości – inne zasady w domu, amerykańska codzienność, odpowiedzialność za dzieci. Ale szybko się odnalazłam, głównie dzięki wsparciu host rodziny i innych au pair, które poznałam przez lokalną grupę. Najwięcej radości dawały mi relacje, które tam zbudowałam – i z dziećmi, i z ludźmi, których poznałam. Po powrocie mam wrażenie, że wróciłam silniejsza, pewniejsza siebie i z dużo lepszym angielskim. Naprawdę warto.
Tags for this Thread