Results 1 to 3 of 3

Thread: Szukam opinii osób, które były au pair w Stanach

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Hostboard Member jamescrook's Avatar
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

Szukam opinii osób, które były au pair w Stanach

Cześć! Szukam opinii osób, które były au pair w Stanach – jak wspominacie ten czas? Co było dla Was największym wyzwaniem, a co dało Wam najwięcej radości? Czy program spełnił Wasze oczekiwania? Chętnie poczytam Wasze historie i doświadczenia – zarówno te pozytywne, jak i trudniejsze!

Hostboard Member josepruitt's Avatar
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

Re: Szukam opinii osób, które były au pair w Stanach

Byłam AU Pair USA przez rok i zdecydowanie był to jeden z najbardziej intensywnych, ale też rozwijających okresów w moim życiu. Największym wyzwaniem na początku była bariera językowa i tęsknota za domem – zwłaszcza w pierwszych tygodniach. Ale z czasem, gdy lepiej poznałam dzieci i zaprzyjaźniłam się z innymi au pair, poczułam się naprawdę dobrze. Najwięcej radości dawały mi małe momenty – uśmiech dziecka, wspólne wypady z host rodziną czy weekendowe podróże.

Hostboard Member katewilson's Avatar
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)

Re: Szukam opinii osób, które były au pair w Stanach

Najtrudniejsze dla mnie było odnalezienie się w zupełnie nowej rzeczywistości – inne zasady w domu, amerykańska codzienność, odpowiedzialność za dzieci. Ale szybko się odnalazłam, głównie dzięki wsparciu host rodziny i innych au pair, które poznałam przez lokalną grupę. Najwięcej radości dawały mi relacje, które tam zbudowałam – i z dziećmi, i z ludźmi, których poznałam. Po powrocie mam wrażenie, że wróciłam silniejsza, pewniejsza siebie i z dużo lepszym angielskim. Naprawdę warto.

Tags for this Thread